Vi trivs bäst när vi utvecklar andra

Alla vi som arbetar på Konkret VD Stöd har lång erfarenhet av att utveckla företag. Vår gemensamma nämnare är att vi vill framåt, utveckla och förbättra. Att dela med sig och hjälpa andra att lyckas är också något som vi brinner för.

Vi har en förståelse för vad det mindre bolaget behöver för att ta nästa steg i utvecklingen. Inom företaget delar vi med oss av våra erfarenheter och bildar tillsammans ett starkt team som brinner för att utveckla morgondagens företagsledare.

Johan Björklund

Företagsutvecklare/grundare

070-760 63 09

OM MIG
Jag har drygt 25 års erfarenhet av ledarskap gentemot detaljhandel, FMCG, Foodservice och produktionsföretag. Från mindre till större företag, varumärkesbyggande till familjeägda företag i Sverige, Danmark, Finland, Norge och Nederländerna.
Jag har vart CEO, Salesdirector, försäljnings- och marknadschef och även verkat i flera startup-bolag. Har vart verksam med ledningsgrupper i stora och små företag och suttit med i externa styrelser och varit verksam i flera startup-företag.
Jag har en bred profil med kunskap inom allt från de mindre frågorna till de större visionära. Jag är van att arbeta med hela värdekedjan i företag. Har jobbat med målbilder och förändringsresor i små som stora företag på låga som höga nivåer. Ser kraften i delegerat ledarskap, värderingar, människorna/teamet.

STOLT ÖVER

 • Bemanningsbranschen och Outsourcing-segmentet med en genomtänkt marknad-, kund & bearbetningsstartegi byggde vi upp ett nytt bolag inom intern service entreprenader i Sverige. Vi gick från 400 anställda till 1800 anställda på 3 år.

 • Varumärkesbyggande, startupbolag. Med en genomarbetad affär- och kommunikationsplan samt målfokus växte företagets omsättning med mer än 100 miljoner lönsamt på 3 år.

 • Organisation, genom att identifiera företagets nyckelpersoner, lyssna in dem och sätta upp en aktionsplan med en tydlig självdrivande ledningsgrupp och tydliga mätbara KPI:er vände vi -15 miljoner kronor till +1 miljon kronor. 

PÅ FRITIDEN

Jag gillar utomhusaktiviteter. Allt från segling, kappsegling, vandra i fjällen, långfärdsskridskor till alpint och turskidor.

Charlotta Larsson

Företagsutvecklare

073-241 90 04

OM MIG
Jag bidrar med över 25 års internationell erfarenhet av att driva tillväxtstrategier i multinationella bolag på global, regional och lokal nivå genom varumärkesstrategi, produktinnovation, marknadsexpansion samt optimala försäljningskalnaler. Jag har haft tunga chefspositioner och roller inom företagsledning, global/regional/lokal marknadsdirektör samt försäljningsansvarig med kundansvar för två av Storbritanniens största dagligvarukedjor. De senaste åren har jag jobbat med att driva scale-up bolag backade av stora multinationella företag samt investerare på en internationell marknad (USA, Europa, LATAM och APAC). De snabba tillväxtstrategierna byggde dels på internationell marknadsstrategi och fysisk distribution samt internationell e-handel och genom förvärv av dotterbolag.

DET HÄR BRINNER JAG FÖR
Jag är mycket affärsdriven och resultatinriktad och har förmågan att se helhetsperspektivet. När jag träffar nya kunder sätter jag mig därför snabbt in i kundens situation och försöker förstå vad det finns för utmaningar och hur jag kan hjälpa till både kort och långsiktigt om det så gäller att agera bollplank till den vanligtvis ensamma VD’n och ägaren av bolaget där de dagliga utmaningarna är många, till att hjälpa till att lyfta blicken och tänka framåt vart företaget är på väg. Att stötta VD till att utforma mål och planer för att nå dit och att få teamet bakom att vara med på resan och känna sig entusiasmerade.

PÅ MIN FRITID
Jag har mina rötter i Varberg på västkusten och spenderar gärna ledig tid där. Uppskattar promenader på stranden med hunden och att fixa i trädgården samt umgås med vänner och familj både i Varberg och i Stockholm där jag bor permanent. Är en hängiven skidåkare och har jobbat några säsonger i Alperna som skidlärare innan studier tog vid. Jag springer gärna för att hålla igång och gillar att ha olika mål att uppnå varför det blivit ett antal maraton under åren.

Johan Nuder

Företagsutvecklare/grundare

0730-85 85 80

LITE OM MIG
Yrkesmässigt har jag min rot inom byggbranschen där jag har haft många olika roller som linjechef, affärsområdeschef mm.  Under en period byggde jag upp och drev ett eget företag vilket gör att jag förstår utmaningarna och tjusningen med det. Jag är nog mer av en generalist som stimuleras av att sätta mig in i nya områden för att söka det som kan utvecklas bättre. Det här har gjort att jag även verkat inom andra branscher såsom Telecom och IT. Ett område jag är nyfiken på är hur hållbarhetsfrågan kan bli en affärsmöjlighet.

DET HÄR BRINNER JAG FÖR
Det som präglar mig som person är att jag är nyfiken och intresserad av att se möjligheterna. Varje gång jag möter ett nytt företag och dess VD lyssnar jag intensivt, vilka utmaningar finns här? Hur kan jag bidra till att hjälpa till? Det här får jag energi av, speciellt om man hittar den där gemensamma lusten att utveckla och förbättra.

PÅ MIN FRITID
När jag är ledig trivs jag bäst med en bit trä i handen. Att få snickra och bygga är lite av min meditation. En passion som annars präglar mycket av min fritid är båtliv och att få slå några slag med min segelbåt på fjärden.

Christina  Wergens

Företagsutvecklare

072-226 60 77

OM MIG
Jag leder framgångsrika förändringsresor, tar företaget till en ny nivå. Ägarens mål är oftast ökad tillväxt, lönsamhet, kundnöjdhet eller konkurrenskraft. Men lika ofta handlar det om att komma tillbaka till den roliga entreprenörsvardagen som man en gång hade, eller möjliggöra en exit. Oavsett mål, nås framgång genom att hitta en tydlig målbild, skapa en riktigt bra plan, ha rätt kompetens på plats och skapa en vilja och glädje i teamet att genomföra planen varje dag.

Jag har arbetat som VD och marknads- och försäljningschef med stora och små företag i konsumentvaror, handel, teknisk tillverkande industri, bygg och IT/IT-tjänster, inom i internationella koncerner, familjeägda bolag och start-ups. Jag är riktigt vass på att driva bolag, skapa kommersiell tillväxt och på ledarskap-/personalfrågor. 

Som person är jag engagerad, har drivkraft och tydlighet. Jag älskar att förbättra affären, utveckla företag, göra kunder och anställda nöjdare, göra arbetet enklare. Jag tror mycket på betydelsen av gemensam målbild, kundförståelse, klokt ledarskap och kommunikation.

FEM SNABBA - JAG ÄR BRA PÅ:

 1. Snabbt förstå företagets verksamhet, situation och möjligheter.
 2. Hjälpa ägaren att formulera sin önskan/målbild – stor eller liten.
 3. Skapa en konkret plan - enkel eller omfattande.
 4. Coacha ledare - i det dagliga ledarskapet eller att genomföra en förändring.
 5. Bistå ledningen att genomföra sin plan – praktiskt eller stöttande.

FEM SNABBA - JAG ÄR STOLT ÖVER:

 1. Snabb tillväxtökning av konsumentvaruföretagets nordiska verksamhet från det långsammast växande europeiska bolaget till det snabbast växande– med förbättrad lönsamhet. (Unilever: omsättning: 9+ miljarder,950 anställda)

 2. Snabb vändning av dryckesföretag från 10 år av negativ tillväxt och förlust till lönsam, hållbar tillväxt. (Carlsberg: omsättning: 3+ miljarder, 980 anställda)

 3. Snabb vändning av IT-bolagets 13500 kunders kundnöjdhet från riktigt dålig till mycket bra, och en stark ekonomi. (GS1: omsättning 140 miljoner, 65 anställda)

 4. Bästa ekonomiska resultatet på 140 år i det familjägda konsumentvaruföretaget med stark hållbarhets profil (Paulig: Omsättning: 9,5+ miljarder, 1900 anställda)

 5. Stark start av start-up gällande produktutveckling, kundbas och attraktion av kompetens och kapital. (Tendmill: Omsättning 1 miljon, 6 anställda)

LITE KORT OM MIN FRITID

Just nu gillar jag det enkla livet tillsammans med familj och vänner – och hunden Lexie - gärna i naturen. Jag blir glad av att åka skidor, segla, köra båt och att vara på trevliga ställen. De senaste åren har det varit mest i Fiskebäckskil, Åre och Mallorca. Tills vidare har jag lagt långloppen och äventyrsaktiviteterna på hyllan, men jag tränar en hel del för att det är kul och får mig att må bra. Men, snart kanske det är dags igen?

Tommy Rundström

Företagsutvecklare

073-377  88 09

OM MIG 

Med 20 år inom service och fastighetsbranschen och ledande positioner såsom CEO, marknadschef, säljchef och ledare så har jag stor förståelse och kunskap för de flesta olika professioner i ett företag, inte bara teoretiskt utan också praktiskt. Med gedigen bakgrund som ledare och chef och även med praktisk erfarenhet av kvalitativ personal och ledningsarbete.  

Mina ansvarsområden under alla åren har varit att tydligt leda organisationer till uppsatta mål och resultat före företagens bästa. Detta har resulterat i ett ekonomiskt, strukturerat, servicepräglat tankesätt som idag är en mycket naturlig del av mig. Det viktigaste i mötet med kunden är i min mening att snabbt etablera en relation och att både lyssna in och kunna komma med förslag till kunden utifrån detta. Att jag dessutom snabbt lär känna mina kollegor gör att jag enkelt blir en del av ett team.  


DETTA BRINNER JAG FÖR
Att utföra mina arbetsuppgifter på ett professionellt sätt är väldigt viktigt. För mig är det viktigt att inte förbli stillasittande i mitt jobb. Jag vill att det alltid ska finnas en rörelse framåt, att något är på gång, eller att något förändras till det bättre! Detta proaktiva arbetssätt smittar lätt av sig till min omgivning. 

En viktig del av att inneha ledarrollen i en grupp är enligt min åsikt att kunna inspirera andra. Jag är en person vars inre drivkraft och engagemang är synlig, vad jag än tar mig för. När jag driver ett projekt är det lätt för andra att förstå min tanke och idé då jag har flera tidigare kollegor och personal som responderat med hur jag genom mitt genuina engagemang har inspirerat andra.  

PÅ FRITIDEN 

När jag är ledig så umgås jag med min stora familj och nära vänner.  Jakt och mat är något som ligger varmt om hjärtat.  

  

 

Bo Larson

Företagsutvecklare


OM MIG 

Jag har lång erfarenhet från IT-branschen, från små och medelstora IT-bolag, med bl.a. 20 år i ledande roller som konsultchef, regionchef och VD. Har byggt upp och drivit IT-konsultverksamheter med upp till 35 anställda. Har erfarenheter från både startup och bolag med koncernstruktur med 200+ anställda. Verksamheterna har omfattat konsulter, produkter och lösningar inom t.ex. intranät, dokumenthantering och ledningssystem. 

  

Den röda tråden genom min långa karriär är försäljning men har i chefsrollen arbetat med allt som krävs för att bygga upp ett framgångsrikt företag. T.ex. affärsplaner, strategier, affärsutveckling, ledningsfrågor, upphandlingar, förhandlingar, avtal, kvalitetsfrågor, rekrytering, personalfrågor, coachning av säljare och konsulter, lönemodeller, bolagsaffärer, konjunkturfrågor mm.   

  

DET HÄR BRINNER JAG FÖR 

Min erfarenhet av VD-rollen är att den är spännande, utvecklande och rolig men kan samtidigt vara utmanande, krävande, stressig och ensam. Så när jag möter ett nytt företag och dess VD är jag nyfiken på vilka utmaningar och möjligheter som finns och försöker se hur jag skulle kunna bidra och hjälpa till. Det ger mig både energi och tillfredställelse speciellt när man finner det gemensamma intresset att utveckla och förbättra mot uppsatta mål. 

  

PÅ FRITIDEN  

På fritiden umgås jag med familj och vänner, njuter av mat och vin samt snickrar och renoverar huset och klarar det mesta själv. Gillar även att fixa med motorbåten från 70-talet och åka på trevliga turer i skärgården. Har även ett stort teknikintresse framför allt kring hemelektronik. När det är säsong så spelar jag gärna rinkbandy och åker långfärdsskridskor. 


Andreas Murray

Företagsutvecklare
andreas.murray@konkretvdstod.se


OM MIG 

Jag har 30 års erfarenhet av att startat och arbetat i egna verksamheter där jag av självklarhet varit tvungen att göra allt från att driva produktutveckling, sätta en affärsmodell, anställa, utveckla försäljningsnätverket, administrera och koka kaffe till mig själv och andra. Det har också varit bolag som fått extern ägare så jag har arbetat med att ta fram affärsplan och kommunicera strategier med ägare.  

Jag har arbetat som konsult i egen verksamhet och som extern vd i andras. Verksamheterna har varierat från kommunikationskonsult med webinriktning, vd i nystartat möbelföretag där jag fick ta fram nya produkter, source produktion i och hålla styrelse i schack och i loopen. Verksamheterna har fått känna på konjunkturuppgång och totala kollapser i marknaden. Jag har startat byggverksamhet med egna arkitekter som i egen regi konverterat vindar till bostadsrätter och utvecklat en serie kataloghus som vi försökte bygga utanför Moskva innan landet föll ner i en kollaps efter internationella sanktioner.

Eftersom jag varit vd i egna verksamheter har jag även suttit i styrelsen vilket innebär att jag har förstått vikten av att, speciellt när konjunkturen viker så är det oerhört viktigt att skatterna är betalda och att man håller koll på när en eventuell kontrollbalansräkningen bör upprättas för annars äventyrar man i värsta fall sin egen och sin familjs privatekonomi. 


DETTA BRINNER JAG FÖR
Samtala, lyssna, vända och vrida på händelser och möjligheter, analysera, föreslå lösningar. 

PÅ FRITIDEN 

Åker gärna ut till landet för att fälla träd och såga upp till panel, reglar och annat. Jag har två vuxna bar som jag gärna träffar och hjälper med det jag kan i deras liv.