Vi trivs bäst när vi utvecklar andra

Alla vi som arbetar på Konkret VD Stöd har lång erfarenhet av att utveckla företag. Vår gemensamma nämnare är att vi vill framåt, utveckla och förbättra. Att dela med sig och hjälpa andra att lyckas är också något som vi brinner för.

Vi har en förståelse för vad det mindre bolaget behöver för att ta nästa steg i utvecklingen. Inom företaget delar vi med oss av våra erfarenheter och bildar tillsammans ett starkt team som brinner för att utveckla morgondagens företagsledare.

Johan Björklund

Företagsutvecklare/grundare

070-760 63 09

OM MIG
Jag har drygt 25 års erfarenhet av ledarskap gentemot detaljhandel, FMCG, Foodservice och produktionsföretag. Från mindre till större företag, varumärkesbyggande till familjeägda företag i Sverige, Danmark, Finland, Norge och Nederländerna.
Jag har vart CEO, Salesdirector, försäljnings- och marknadschef och även verkat i flera startup-bolag. Har vart verksam med ledningsgrupper i stora och små företag och suttit med i externa styrelser och varit verksam i flera startup-företag.
Jag har en bred profil med kunskap inom allt från de mindre frågorna till de större visionära. Jag är van att arbeta med hela värdekedjan i företag. Har jobbat med målbilder och förändringsresor i små som stora företag på låga som höga nivåer. Ser kraften i delegerat ledarskap, värderingar, människorna/teamet.

STOLT ÖVER

 • Bemanningsbranschen och Outsourcing-segmentet med en genomtänkt marknad-, kund & bearbetningsstartegi byggde vi upp ett nytt bolag inom intern service entreprenader i Sverige. Vi gick från 400 anställda till 1800 anställda på 3 år.

 • Varumärkesbyggande, startupbolag. Med en genomarbetad affär- och kommunikationsplan samt målfokus växte företagets omsättning med mer än 100 miljoner lönsamt på 3 år.

 • Organisation, genom att identifiera företagets nyckelpersoner, lyssna in dem och sätta upp en aktionsplan med en tydlig självdrivande ledningsgrupp och tydliga mätbara KPI:er vände vi -15 miljoner kronor till +1 miljon kronor. 

PÅ FRITIDEN

Jag gillar utomhusaktiviteter. Allt från segling, kappsegling, vandra i fjällen, långfärdsskridskor till alpint och turskidor.

Charlotta Larsson

Företagsutvecklare

073-241 90 04

OM MIG
Jag bidrar med över 25 års internationell erfarenhet av att driva tillväxtstrategier i multinationella bolag på global, regional och lokal nivå genom varumärkesstrategi, produktinnovation, marknadsexpansion samt optimala försäljningskalnaler. Jag har haft tunga chefspositioner och roller inom företagsledning, global/regional/lokal marknadsdirektör samt försäljningsansvarig med kundansvar för två av Storbritanniens största dagligvarukedjor. De senaste åren har jag jobbat med att driva scale-up bolag backade av stora multinationella företag samt investerare på en internationell marknad (USA, Europa, LATAM och APAC). De snabba tillväxtstrategierna byggde dels på internationell marknadsstrategi och fysisk distribution samt internationell e-handel och genom förvärv av dotterbolag.

DET HÄR BRINNER JAG FÖR
Jag är mycket affärsdriven och resultatinriktad och har förmågan att se helhetsperspektivet. När jag träffar nya kunder sätter jag mig därför snabbt in i kundens situation och försöker förstå vad det finns för utmaningar och hur jag kan hjälpa till både kort och långsiktigt om det så gäller att agera bollplank till den vanligtvis ensamma VD’n och ägaren av bolaget där de dagliga utmaningarna är många, till att hjälpa till att lyfta blicken och tänka framåt vart företaget är på väg. Att stötta VD till att utforma mål och planer för att nå dit och att få teamet bakom att vara med på resan och känna sig entusiasmerade.

PÅ MIN FRITID
Jag har mina rötter i Varberg på västkusten och spenderar gärna ledig tid där. Uppskattar promenader på stranden med hunden och att fixa i trädgården samt umgås med vänner och familj både i Varberg och i Stockholm där jag bor permanent. Är en hängiven skidåkare och har jobbat några säsonger i Alperna som skidlärare innan studier tog vid. Jag springer gärna för att hålla igång och gillar att ha olika mål att uppnå varför det blivit ett antal maraton under åren.

Johan Nuder

Företagsutvecklare/grundare

0730-85 85 80

LITE OM MIG
Yrkesmässigt har jag min rot inom byggbranschen där jag har haft många olika roller som linjechef, affärsområdeschef mm.  Under en period byggde jag upp och drev ett eget företag vilket gör att jag förstår utmaningarna och tjusningen med det. Jag är nog mer av en generalist som stimuleras av att sätta mig in i nya områden för att söka det som kan utvecklas bättre. Det här har gjort att jag även verkat inom andra branscher såsom Telecom och IT. Ett område jag är nyfiken på är hur hållbarhetsfrågan kan bli en affärsmöjlighet.

DET HÄR BRINNER JAG FÖR
Det som präglar mig som person är att jag är nyfiken och intresserad av att se möjligheterna. Varje gång jag möter ett nytt företag och dess VD lyssnar jag intensivt, vilka utmaningar finns här? Hur kan jag bidra till att hjälpa till? Det här får jag energi av, speciellt om man hittar den där gemensamma lusten att utveckla och förbättra.

PÅ MIN FRITID
När jag är ledig trivs jag bäst med en bit trä i handen. Att få snickra och bygga är lite av min meditation. En passion som annars präglar mycket av min fritid är båtliv och att få slå några slag med min segelbåt på fjärden.

Christina  Wergens

Företagsutvecklare

072-226 60 77

OM MIG
Jag leder framgångsrika förändringsresor, tar företaget till en ny nivå. Ägarens mål är oftast ökad tillväxt, lönsamhet, kundnöjdhet eller konkurrenskraft. Men lika ofta handlar det om att komma tillbaka till den roliga entreprenörsvardagen som man en gång hade, eller möjliggöra en exit. Oavsett mål, nås framgång genom att hitta en tydlig målbild, skapa en riktigt bra plan, ha rätt kompetens på plats och skapa en vilja och glädje i teamet att genomföra planen varje dag.

Jag har arbetat som VD och marknads- och försäljningschef med stora och små företag i konsumentvaror, handel, teknisk tillverkande industri, bygg och IT/IT-tjänster, inom i internationella koncerner, familjeägda bolag och start-ups. Jag är riktigt vass på att driva bolag, skapa kommersiell tillväxt och på ledarskap-/personalfrågor. 

Som person är jag engagerad, har drivkraft och tydlighet. Jag älskar att förbättra affären, utveckla företag, göra kunder och anställda nöjdare, göra arbetet enklare. Jag tror mycket på betydelsen av gemensam målbild, kundförståelse, klokt ledarskap och kommunikation.

FEM SNABBA - JAG ÄR BRA PÅ:

 1. Snabbt förstå företagets verksamhet, situation och möjligheter.
 2. Hjälpa ägaren att formulera sin önskan/målbild – stor eller liten.
 3. Skapa en konkret plan - enkel eller omfattande.
 4. Coacha ledare - i det dagliga ledarskapet eller att genomföra en förändring.
 5. Bistå ledningen att genomföra sin plan – praktiskt eller stöttande.

FEM SNABBA - JAG ÄR STOLT ÖVER:

 1. Snabb tillväxtökning av konsumentvaruföretagets nordiska verksamhet från det långsammast växande europeiska bolaget till det snabbast växande– med förbättrad lönsamhet. (Unilever: omsättning: 9+ miljarder,950 anställda)

 2. Snabb vändning av dryckesföretag från 10 år av negativ tillväxt och förlust till lönsam, hållbar tillväxt. (Carlsberg: omsättning: 3+ miljarder, 980 anställda)

 3. Snabb vändning av IT-bolagets 13500 kunders kundnöjdhet från riktigt dålig till mycket bra, och en stark ekonomi. (GS1: omsättning 140 miljoner, 65 anställda)

 4. Bästa ekonomiska resultatet på 140 år i det familjägda konsumentvaruföretaget med stark hållbarhets profil (Paulig: Omsättning: 9,5+ miljarder, 1900 anställda)

 5. Stark start av start-up gällande produktutveckling, kundbas och attraktion av kompetens och kapital. (Tendmill: Omsättning 1 miljon, 6 anställda)

LITE KORT OM MIN FRITID

Just nu gillar jag det enkla livet tillsammans med familj och vänner – och hunden Lexie - gärna i naturen. Jag blir glad av att åka skidor, segla, köra båt och att vara på trevliga ställen. De senaste åren har det varit mest i Fiskebäckskil, Åre och Mallorca. Tills vidare har jag lagt långloppen och äventyrsaktiviteterna på hyllan, men jag tränar en hel del för att det är kul och får mig att må bra. Men, snart kanske det är dags igen?

Tommy Rundström

Företagsutvecklare

073-377  88 09

OM MIG 

Med 20 år inom service och fastighetsbranschen och ledande positioner såsom CEO, marknadschef, säljchef och ledare så har jag stor förståelse och kunskap för de flesta olika professioner i ett företag, inte bara teoretiskt utan också praktiskt. Med gedigen bakgrund som ledare och chef och även med praktisk erfarenhet av kvalitativ personal och ledningsarbete.  

Mina ansvarsområden under alla åren har varit att tydligt leda organisationer till uppsatta mål och resultat före företagens bästa. Detta har resulterat i ett ekonomiskt, strukturerat, servicepräglat tankesätt som idag är en mycket naturlig del av mig. Det viktigaste i mötet med kunden är i min mening att snabbt etablera en relation och att både lyssna in och kunna komma med förslag till kunden utifrån detta. Att jag dessutom snabbt lär känna mina kollegor gör att jag enkelt blir en del av ett team.  


DETTA BRINNER JAG FÖR
Att utföra mina arbetsuppgifter på ett professionellt sätt är väldigt viktigt. För mig är det viktigt att inte förbli stillasittande i mitt jobb. Jag vill att det alltid ska finnas en rörelse framåt, att något är på gång, eller att något förändras till det bättre! Detta proaktiva arbetssätt smittar lätt av sig till min omgivning. 

En viktig del av att inneha ledarrollen i en grupp är enligt min åsikt att kunna inspirera andra. Jag är en person vars inre drivkraft och engagemang är synlig, vad jag än tar mig för. När jag driver ett projekt är det lätt för andra att förstå min tanke och idé då jag har flera tidigare kollegor och personal som responderat med hur jag genom mitt genuina engagemang har inspirerat andra.  

PÅ FRITIDEN 

När jag är ledig så umgås jag med min stora familj och nära vänner.  Jakt och mat är något som ligger varmt om hjärtat.  

  

 

Bo Larson

Företagsutvecklare


OM MIG 

Jag har lång erfarenhet från IT-branschen, från små och medelstora IT-bolag, med bl.a. 20 år i ledande roller som konsultchef, regionchef och VD. Har byggt upp och drivit IT-konsultverksamheter med upp till 35 anställda. Har erfarenheter från både startup och bolag med koncernstruktur med 200+ anställda. Verksamheterna har omfattat konsulter, produkter och lösningar inom t.ex. intranät, dokumenthantering och ledningssystem. 

  

Den röda tråden genom min långa karriär är försäljning men har i chefsrollen arbetat med allt som krävs för att bygga upp ett framgångsrikt företag. T.ex. affärsplaner, strategier, affärsutveckling, ledningsfrågor, upphandlingar, förhandlingar, avtal, kvalitetsfrågor, rekrytering, personalfrågor, coachning av säljare och konsulter, lönemodeller, bolagsaffärer, konjunkturfrågor mm.   

  

DET HÄR BRINNER JAG FÖR 

Min erfarenhet av VD-rollen är att den är spännande, utvecklande och rolig men kan samtidigt vara utmanande, krävande, stressig och ensam. Så när jag möter ett nytt företag och dess VD är jag nyfiken på vilka utmaningar och möjligheter som finns och försöker se hur jag skulle kunna bidra och hjälpa till. Det ger mig både energi och tillfredställelse speciellt när man finner det gemensamma intresset att utveckla och förbättra mot uppsatta mål. 

  

PÅ FRITIDEN  

På fritiden umgås jag med familj och vänner, njuter av mat och vin samt snickrar och renoverar huset och klarar det mesta själv. Gillar även att fixa med motorbåten från 70-talet och åka på trevliga turer i skärgården. Har även ett stort teknikintresse framför allt kring hemelektronik. När det är säsong så spelar jag gärna rinkbandy och åker långfärdsskridskor. 


Anette Mattsson

Företagsutvecklare
anette.mattsson@konkretvdstod.se


OM MIG

Galet nyfiken med en hunger och energi som är orsaken till att jag vill vara med på resan att få utveckla en dröm av affären & bolaget. Ser till att vi når målet tillsammans! Har i resan av mina 25 år som ledare velat testa många nya företagskulturer - viljan att nå till en bästa nivå där de två viktigaste byggstenarna i företaget ”Kunder & Medarbetarna” är fokus, då kommer resultatet av sig själv! Har utmanat mig själv att pröva mitt ledarskap i branscher helt nya för mig - från IT till Film. Något som följt min karriär som en röd tråd i all förändringsledning - oavsett bransch - är ett modigt & tydlig ledarskap. Tror hårt på struktur men med nyfikenhet och mod våga spränga gränserna – ”Bring stories to Life”. Vi vet alla att resan tar längre tid än vad vi kanske vill så därför ska vi se till att älska resan fram. Min tro på mig själv är en stark kraft som lett till framgång, söker alltid mig dit där vi vill skapa god energi, då händer magin!

DETTA BRINNER JAG FÖR

Att få utvecklas med andra, stödja andra så växer min egna kraft. Viktigt att få arbeta i ett större sammanhang, få kommunicera med andra och befinna mig i ett kreativ tänkande av utveckling. Det är viktigt för mig med framåtrörelse och drivs av att arbeta genom nätverk, nya kontakter med nya erfarenheter och gärna kantat av galna idéer. Vet att min energi är smittsam och många skratt har genererats även i det mörkaste av möten/styrelsemöten. Att få vända någon som kanske velat ”hoppa av” genom att se det möjligheter som finns.

PÅ FRITIDEN 

Sätter min älskade familj högt, en familj som växer och jag har fått smaka av livets efterrätt - ”barnbarn”. 

Träning får tar stor del av min fritid och där hämtar jag min energi & kraft.

Att få resa och utforska nya resmål står högt på listan, eller varför inte ett välkänt Thailand med garanterad värme och underbara människor.

Mitt liv har bara börjat - blir vi någonsin vuxna?!

Anna Lindeblad

Företagsutvecklare
anna.lindeblad@konkretvdstod.se


OM MIG 

Jag är uppvuxen i Falkenberg, älskar havet och småstadskänslan. Idag bor jag med min August och våra två flickor, 10 och 13 år gamla, i Kullavik, ca 2 mil söder om Göteborg. I grunden är jag civilekonom. Jag har varit verksam i ledningsgrupper och styrelser i såväl större internationella verksamheter som i mindre snabbväxande bolag. Min man och jag driver ett fastighetsbolag där jag är ekonomichef men tar alltid chansen att få arbeta ”hands on” när tillfälle ges. Ingen uppgift är för stor eller för liten för mig så länge den har ett syfte och man får uppleva att det gör skillnad. Jag har hög energi och stort engagemang i allt jag tar mig för och ger aldrig upp. 

DET HÄR BRINNER JAG FÖR

Jag drivs av och är övertygad om att viljan att lyckas trumfar allt. Vet du vad du vill så är ingenting omöjligt. Det omöjliga tar bara lite längre tid. Är du av samma åsikt så kommer vi att bli ett bra team!

 

PÅ MIN FRITID

När jag är ledig tycker jag om att vara ute i naturen och aktivera mig på olika sätt - träna, åka skidor, spela golf, bada eller bara promenera i skogen. Älskar att resa och få ta del av nya kulturer. Gillar projekt och har oftast något husprojekt på gång, privat eller i företaget.

Roland Ericsson

Företagsutvecklare
roland.ericsson@konkretvdstod.se

OM MIG 

Jag har drygt 30 års erfarenhet av ledning, marknadsföring, försäljning, produktion, utveckling och teknik. Jag har bott i Sverige, Norge och Tyskland och haft såväl nationella som europeiska och internationella ansvarsområden. Jag har arbetat i små och stora företag, på huvudkontor och på olika lokala enheter. Jag har arbetat i olika led i tillverkningskedjan, dvs jag har arbetat som råvarutillverkare, komponenttillverkare och slutförbrukare. Halva min yrkesverksamma tid har jag arbetat som VD och den andra halvan har jag bland annat haft befattningar som divisionschef, försäljnings-, marknads- och utvecklingsdirektör. Utöver detta har jag suttit i ett antal styrelser såväl inom som utom landet. 

Min styrka är att i team genomföra förändringar och uppnå uppsatta mål. Jag har genomgående placerats i förändringsroller och jag stortrivs när jag och mitt team får en definierad utmanande uppgift som normalt medför en förändringsresa. Mitt framgångsrecept har varit att skapa ett motiverande ledarskap med hög frihetsgrad och kreativitet. Mitt senaste företag lyfte vi från att vara lågpresterare till att bli koncernens mest lönsamma bolag. Nu vill jag hjälpa andra företag att göra detsamma. 

För varje år som går blir jag mer och mer övertygad om att vem som helst, med rätt ledarskap, kan skapa ett team som kan förbättra princip vilken verksamhet som helst. 

 

DET HÄR BRINNER JAG FÖR 

Att höra min kund beskriva ett högprioriterat problem och få guida honom eller henne till ett strukturerad arbetssätt för att nå de uppsatta målen, det är det mest stimulerande som finns.  

Att få se glädjen hos kunden när vi närmar oss målen – och få använda de välslipade ändamålsenliga verktyg som jag av egen erfarenhet vet fungerar - det är fantastiskt. 

 

Att nu få hjälpa och stötta nya företag att påbörja deras förändringsresa, mot deras utmanande mål – den känslan brinner jag för!  

PÅ FRITIDEN 

Jag spelar regelbundet tennis men för att förbättra konditionen brukar jag och kompisarna anmäla oss till olika lopp inom löpning, cykling och för att inte tala om hatkärleken till Vasaloppet. Känslan är obetalbar när man kommer på upploppet och läser ”I fäders spår för framtida segrar”. I övrigt höjer jag gärna pulsen med min Ducati och sänker den efteråt med en solig tur med hustrun i min nedcabbade Mustang, årsmodell 67. 

Jonas Eklind

Företagsutvecklare
jonas.eklind@konkretvdstod.se


OM MIG 

Affärsman och företagsledare med lång erfarenhet av ledarskap i industriella tillväxtföretag. Har varit med i hela kedjan från att grunda företag baserat på forskning till innovation, produktutveckling, att säkra riskkapital, bolagsbyggande, börsintroduktion, bygga affärskoncept, marknadsföring, försäljning, internationalisering samt skapa tillväxt och lönsamhet. Erfarenhet både från börsnoterade koncerner och små entreprenörsbolag. Dessutom lång erfarenhet från försäljning av komplexa tekniska system. 

Har mest arbetat med förnybar energi och energilagring samt med industriell optimering inom branscher som stål, trä, plast och elektronik. Även några år inom mjukvaruutveckling. 

Påbörjade min professionella karriär som medicinsk forskningsingenjör men växlade snabbt över till marknadsföring, försäljning och snart även företagsledning. Har sedan arbetat som VD och koncernchef för många olika bolag, styrelseordförande, styrelsemedlem och även försäljningsdirektör, försäljningschef och säljare. I huvudsak VD-uppdrag i medelstora teknikbolag med en tydlig huvudägare. Bolag där jag ibland även varit med som ägare och grundare. 

Det har varit ett arbetsliv fyllt av spännande utmaningar och stora framgångar men också tuffa motgångar och väldigt svåra situationer. Har genererat ett rejält mått av erfarenhet om hur det är att driva företag och att skapa förändring, tillväxt och lönsamhet. De kunskaperna och insikterna kan jag dela med mig av och hjälpa dig att analysera din situation för att du ska kunna välja väg framåt för dig och ditt företag. 

DET HÄR BRINNER JAG FÖR 

Det jag tycker är mest spännande är att utveckla, förbättra och att skapa nya möjligheter, både genom innovationer och stegvisa förbättringar. Som ett bevis på min förmåga att driva förändring blev jag 2019 utsedd till Mission Innovation Champion för mitt arbete med att driva den gröna omställningen och även prisad av Världsnaturfonden som en av de främsta miljöentreprenörerna. 

Har som VD lett det teknikbolag som då hade den snabbast tillväxten i Sverige samt som säljare skapat nya affärsmöjligheter vilka, under lönsamhet, mer än tiodubblat bolagets omsättning. 

Att vara med och få skapa något nytt och bättre är det som är glädjen och det som driver mig framåt som person. Grunden är att skapa engagemang genom att kunna förklara komplexa samband på ett lättfattligt sätt och visualisera en bättre framtid. Det är basen för all förändring, utveckling och framgångsrikt företagande och det jag tycker är det som är mest intressant. 

PÅ MIN FRITID 

Familjen, skidor, skogen och gravel präglar min fritid. Att åka skidor, både på tvären och längden, med familjen, som nu även inkluderar ett barnbarn, är en riktig höjdpunkt. Med motorsågen få sköta min skog för att skapa tillväxt och värde. Eller långa avslappnade grusvägsturer på cykeln är också en passion. 

Det gäller att ha roligt och att njuta. Och att se till att kroppen, hjärnan, hjärtat och själen är i balans för att kunna hantera både privatliv och företagande på ett optimalt sätt. 

Anders Forsén

Företagsutvecklare
anders.forsen@konkretvdstod.seOM MIG

Att driva bolag är lite som att cykla - för att hålla balansen måste du fortsätta framåt. 

 

Att lyckas själv är roligt men att se andra lyckas är roligare och med 25 års arbetsliv i storstad och 10 år i småstad ger det mig en bredd och en erfarenhet från både mindre lokala företag till större internationella bolag med en gedigen bas av verktyg och erfarenhet för att skapa framgångsrika bolag. Som person är jag positiv, drivande och affärsorienterad med gedigen kunskap och ett brinnande intresse för affär, kommunikation, organisation och verksamhet i alla dess former. Jag har haft många olika roller såsom VD, försäljningschef, marknad -och kommunikationschef, partnerchef - arbeten med en gemensam tråd i där de flesta av dessa är att få medarbetare eller partners att växa både i sin yrkesroll och som person. 

 

DET HÄR BRINNER JAG FÖR

En person sa en gång till mig att för att skapa riktigt nöjda kunder måste vi älska leveransen och gärna överträffa förväntan. För att lyckas med det måste medarbetarna trivas och det måste finnas en positiv företagskultur, och för att skapa nöjda kunder krävs en bra plan och ett gediget arbete. Här kan jag bidra med stor erfarenhet och många goda exempel. Förändring ser jag som något positivt och en möjlighet att sätta nya mål. Tillväxt, lönsamhet och kundnöjdhet ger energi till organisationen och vilja och glädje att leverera på målen. Det jag kan tillföra är bland annat att jag har lätt för att se ett helhetsperspektiv och att sätta mig in i företagsledarens situation både vad gäller möjligheter och utmaningar vilket gör mig till ett bra bollplank helt enkelt.


FRITID 

Av min omgivning ses jag som en entusiastisk, engagerad och nyfiken lagspelare. Egenskaper jag är stolt över. Jag tycker om att omsätta mina idéer i handling vilket tar sig uttryck i mitt arbete såväl som på min fritid där jag tycker mycket om att röra på mig, inte minst i Vasaloppsmiljön där jag har både skidat, cyklat och sprungit de 9 milen mellan Sälen och Mora.